In het kader van de internationale Ijsselbiennale 2021 was mijn werk deze zomer te zien op de locatie Harculocentrale Zwolle.

Door mijn hart stromen drie rivieren: De Drentsche Aa in mijn geboortegrond, de IJssel waaraan ik woon en de Kizilirmak in mijn ‘gevonden grond’ in CappadociĆ«/Turkije.De 1e is verbonden met mijn jeugd in een magisch landschap, de 2e biedt mij de troost van het oneindige stromen en de 3e voedt mijn verlangen naar het onbekende. Iedereen heeft een rivier!

Water is circulair en ergens ontmoeten mijn rivieren elkaar en mengen zich. Op wereldkaart zijn de plekken gemarkeerd die het meest waarschijnlijk zijn. De waarschijnlijkheid is afhankelijk van o.a. het seizoen, de wind en de temperatuur. Water is de oorsprong van ons bestaan. Mensen en vissen migreren via rivieren en zeeƫn. We drinken en eten uit de rivier. Wat de mens op de ene plek doet, in en met het water, heeft gevolgen voor een andere plek. Laten we de rivier, en al haar schoonheid, betekenis en kwetsbaarheid, blijven koesteren.